В сряда, 28 март, Facebook съобщи, че са преработили настройките си

...
В сряда, 28 март, Facebook съобщи, че са преработили настройките си
Коментари Харесай

Facebook обяви спешни промени в настройките за поверителност

В сряда, 28 март, Фейсбук заяви, че са  преработили настройките си за сигурност и дискретност . Това са първите действителни промени след абсурда с данните на 50 милиона души, налични на анализаторската компания Cambridge Analytica.

Целта е настройките, свързани със отбраната на персоналните данни, да са по-лесни за схващане и ръководство от потребителите.

" Повечето от тези промени са планувани от известно време, само че събитията от последните дни, подчертаха смисъла им. " Това се споделя в изказване на Ерин Еган, вицепрезидент и основен секретар по въпросите на неприкосновеността на персоналните данни.

Вече имаме опция да  открием, свалим и изтрием информацията , която обществената мрежа пази за нас. А това е цялата ни интензивност обратно - мнения, статуси, споделяния и така нататък " Всичко това към този момент е  допустимо, и то от едно само място в настройките на Фейсбук ", изяснява Еган.

Създадено е ново меню за  бърз достъп до поверителността,   " където можете да контролирате данните си единствено с няколко бутона, и с по-ясни пояснения за това по какъв начин работят нашите контроли ".

Така ще може да създадем профила си по-сигурен, да прегледаме персоналните си данни и да ги направляваме.

В заключение се оповестява, че през следващите седмици ще предлагат  актуализации  на Условията за прилагане на Фейсбук, които включват уговорките на обществената мрежа към хората.

" Тези актуализации ще са за повече бистрота , а не за придобиване на нови права за събиране, потребление или шерване на данни ", разяснява телевизия ABC.

Междувременно акциите на Фейсбук  продължават да падат, а в щата Калифорния бяха заведени първите каузи от частни обвинители. Те съдят мрежата за " нapyшaвaнe на ĸoнфидeнциaлнocттa нa личнитe им данни ".

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг пък ще бъде изслушан на 12 април от Конгреса за приключването на персонални данни на милиони консуматори.  / money.bg

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР